Äventyr & kultur

Detta är en fantastisk upplevelseresa mellan Karibiska havet och Stillahavet där ni får se och uppleva det otroliga djur- och naturlivet i Costa Rica. Ni kommer även att få ett unikt möte med en familj ur den skyddade stammen av Cabecarindianer i deras egna hem i Barbillas djungel. Resan börjar i Tortuguero där ni kommer att få uppleva det karibiska havet och åka på flodturer för att se sköldpaddor, krokodiler mm. Efter detta åker ni vidare till Barbillas orörda djungel och får förutom en härlig hike i djungeln besöka en indianfamilj med Marins Hedström, vår svenska guide och tolk som sedan många år bor och lever i Barbilla med Cabecaindianerna som grannar. Genom Marine har vi möjligheten att erbjuda er en helt unik och oförglömlig upplevelse som få är förunnat. Att träffa dessa underbara mäniskor och besöka deras hem och få en inblick i hur de lever av och med naturen. Resan fortsätter sedan upp till den mäktiga vulkanen Arenal där ni kan göra mängder med utflykter bland annat besöka det vackra vattenfallet La Fortuna och bada i vulkaniskt uppvärmda källor. Sedan avslutar ni er semester på en kritvit Stillahavsstrand i solparadiset Flamingo. Här solar, badar och vilar ni upp er ett par dagar på ett fint hotell innan ni flyger hemåt igen.

  • I priset ingår det 14 hotellnätter, transporter enligt program i chartrade minibussar el. moderna turistbussar, 14 frukostar, 5 luncher, 5 middagar och 6 utflykter.

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Barcelo Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar en natt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: Tortugueros nationalpark

Nu börjar ert äventyr och ni lämnar San Jose tidig morgon för ta er ner till Tortuguero på Karibiska sidan av landet. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. När ni har kommit till hotellet som ligger på en ö mitt i nationalparkens floddelta och installerat er så kommer ni åka på den första inkluderade utflykten och besöka den lilla byn Tortuguero och Karibiska havet. Läs mera om Tortguero genom att klicka här

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Idag kommer ni få göra ytterligare två utflykter och kommer under hela denna dag att kunna se mängder djur och natur. Den första utflykten är en flodbåtstur genom floddeltat där ni bl.a. kommer att kunna se sköldpaddor och krokodiler. Efter lunch så är det er avslutande tur som är en hike i djungeln runt om hotellet, här får ni en annan bild av den mäktiga naturen i Tortuguero.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Transfer till Barbillas nationalpark

Idag åker ni vidare till Barbilla och hem till Marine Hedströms gård mitt ute i regnskogen där ni kommer att få förstklassig service och underbar mat lagad tre gånger om dagen av Marine och hennes familj. Här kommer ni att bo i Marines gäststugor på gården som är enkla men otroligt mysiga. På eftermiddagen så kommer ni att besöka Marines fjärilsträdgård där hon föder upp fjärilar och skickar världen runt, till bland annat Haga fjärilshus i Stockholm.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 5: Hike i Barbillas djungel

Idag kommer ni att få göra en underbar hike i den orörda naturen i nationalparken. Detta är en heldagstur och ni kommer att ha med er lunch som ni kommer att avnjuta nere vid den vackra Tapirfloden. Detta är en lite krävande hike men med en normal kondition och lite kämpaglöd så är detta inga problem alls. Men det är värt allt slit för naturen är så vacker och med lite tur så kan man se mängder med djur även här, beroende på hur tysta ni är på er hike igenom djungeln. Mera info om Barbilla och Cabecarindianerna klicka här:

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 6: Cabecarindianer

Idag kommer vi till resans höjdpunkt då ni får följa med Marine hem till en av Cabecarfamiljerna i utkanten av skogen och besöka dem i deras enkla hem, Jutsini. Här får ni en närmre inblick i deras liv och livs historia och kan med hjälp av Marine som tolk prata med dem själva. Detta är ett unikt tillfälle, Marine avslutade ett Sida projekt 2012 som hon har jobbat med under de sista 7-8 åren. Hon har nämligen gjort de första lärobökerna på Cabecar språket och med hjälp av stammens ledare skapat ett skriftspråk och höstterminen 2012 startade de första Cabecarbarnen i en skola med sitt eget språk i undervisningen.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 7: Vulkanen Arenal

Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen, eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera er att göra denna heldagsutflykt: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 9-14: Flamingo Beach

Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från Arenal åker ni till Flamingos kritvita Stilahavsstrand. Här kan ni njuta av solen på antingen den 1,6 km långa stranden eller ligga vid hotellets stora poolområde. Detta är en perfekt avslutning på er resa. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni åka på en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling på Stillahavet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Ni kan även djuphavsfiska här.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Flamingo – San Jose

På eftermiddagen åker tillbaka till San Jose och Barcelo Palacio för en sista övernattning innan flygresan hem.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 15: Transfer till flygplatsen i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 18 995:-

Pris per barn eller 3:e, 4:e vuxen med del i dubbelrum: fr: 14 495:-

  • I priset ingår ovanstående nämnda hotell, transporter, utflykter, måltider, samt skatter.
  • Bästa tiden för denna resa är året om.

Fler destinationer & utflykter i Costa Rica

Transporter & biluthyrning

Transporter runt om i Costa Rica och biluthyrning. Vi på Swetours erbjuder transporter mellan alla de olika destinationerna [...]

Inför Costa Rica resan

Bra att veta inför din Costa Rica resa. Costa Ricas väder och kläder under er resa: Vad gäller vädret [...]

Gruppresor 2018

Gruppresor igenom Costa Rica med svensktalande guide [...]

Carrillo

Playa Carrillo varje fiskares dröm! Carrillos lilla [...]

Tamarindo

Tamarindo Tamarindo är en av Costa Ricas [...]

San Jose

San Jose San Jose är Costa Ricas huvudstad och ligger [...]

Evergreen Lodge

Evergreen Lodge Bungalow för 1-2 personer, Standardrum [...]

Nammbu ****

Hotell Nammbu med utsikt över vackra Carrillos strand Nammbu [...]

Tabacon Thermal Resort & Spa *****

[...]