En fullspäckad äventyrsdag för hela familjen

Äventyrsdag för hela familjen som är uppdelad i fyra olika aktiviteter. Canopy, häst ridning, vulkaniskt spa, och en 400m lång vattenrutschbana. Allt detta gör du på bergsidan av vulkanen Rincon de la Vieja där man har byggt upp denna helt naturliga äventyrspark. Här kommer du att få uppleva naturen från ett antal nya perspektiv. Dagen börjar med en canopy (linbana) den här canopyn har 10 stycken olika linor (metallvajrar) som är spända högt upp bland träden. Du sitter säkert fastspänd i bergsklättrings utrustning medan du flyger fram uppe bland trädtopparna. Vill man inte åka själv så kan man åka med en guide, men alla kan åka canopy som är över 5-7år gamla.

Väl nere på marken igen så väntar nu nästa aktivitet, en 400 meter lång vattenrutschbana som är uppbyggd i en av bäckarna som rinner nedför berget. Man sitter i ett bildäck när man åker och du hamnar slutligen i en pool. Detta är jätte kul och många gör om detta flera gånger.

Efter vi ätit vår lunch som ingår är det dags för att hoppa upp på hästryggen och bege sig iväg ner för berget till ett vulkaniskt spa. Naturen och vyerna är fantastiska där ni sakta rider på de snälla hästarna som är vana att ha nybörjare på sina ryggar, så alla kan rida här utan någon tidigare erfarenhet. Hästarna är väldresserade turhästar och alla kan rida i lugnt mak ner för berget.

Väl framme på spa anläggningen så finns det fem stycken olika uppvärmda mineraliska pooler med mellan 20-42 grader i vattnet. En naturligt uppvärmd ångbastu och ett lerbad med mineralrik lera kan också njuta av i denna lilla oas. Om du är sugen på en kall dryck så finns det en liten bar där du kan köpa något läskande drycker med dig till poolen. Under dagen kan vi även få se apor, fjärilar, fåglar och mycket mer.

Viktigt att påpeka är att denna utflykt absolut inte är så fysiskt krävande som det låter. Vi har haft 5-82-åringar med på denna äventyrsdag.

Pris på denna äventyrsdag med avresa från Flamingo eller Tamarindo är: 130 US Dollar per person.

  • Längd: heldag med start tidig morgon
  • Klädsel: bekväma skor, t-shirt, och shorts
  • Ta med: kamera, badkläder, solskydd
  • Detta ingår: luftkonditionerad transport, engelsktalande guide, lunch och alla fyra aktiviteter under dagen.

Andra utflykter i Costa Rica

kaffetur

En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets [...]

Natt hike

Natt hike med djur och natur igenom Costa [...]

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]