Äventyrsdag runt vulkanen Arenal

Denna heldag med äventyr börjar med att ni tar en ridtur (ingen tidigare ridkunskaper krävs och det går även att åka bil om man vill) från hotellet till det 72 meter höga vattenfallet La Fortuna. Här kan ni bada i lagunen eller bara njuta av denna otroligt vackra dalgång och vattenfallet som förgyller den. När ni är färdiga så rider ni i sakta mak tillbaka ner mot hotellet medan ni tittar upp mot vulkanen som tornar upp sig framför er. Här har ni nu ca två timmar på er att vila och äta lunch innan ni åker vidare på eftermiddagens äventyr.

Efter lunch så är det dags att åka till vulkanens fot där ni kommer att få en guidad tur genom naturen runt vulkanen och även gå upp på den stelnade lavan som tidigare kom från vulkanen. Sedan åker ni vidare till ett vulkaniskt spa där ni bara kan njuta i de olika tempererade, mineraliska källorna som alla är uppvärmda av vulkanens inre. När ni har badat klart så äter ni en inkluderad middag på spat innan ni beger er hem till hotellet.

Under hela er dag så kommer ni att åka runt vulkanen på de olika aktiviteterna för att få bästa sikt upp mot toppen. Har ni klart väder kommer ni se röken stiga upp ur kratern på dagarna och om man har riktig tur så kan ni efter skymningen se hur vulkanen sprutar upp röd glödande lava i luften som sedan rinner ner längst med vulkanens topp. Detta är något av det mäktigaste man kan se i naturen. OBS! Allt ni kommer göra under dagen är på säkert avstånd från vulkanens krater.

  • Längd: Heldag med två olika delar med start tidig morgon.
  • Klädsel: Bekväma skor, t-shirt, och knälånga shorts plus badkläder,
  • Ta med: Kamera, solskydd, badkläder, (handduk om man vill bada i vattenfallet)
  • Detta ingår: Luftkonditionerad transport, engelsktalande guide, middag och alla tre aktiviteter under dagen.

Pris för häst ridning till vattenfall = 65 USD per person. Pris för hiken runt vulkanen med guide, bad i varmakällor och middag = 99 USD per person.

Andra utflykter i Costa Rica

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]

Äventyr & kultur

Äventyr & [...]

Vulkanen Arenal & Monteverdes Regnskogar 2 dagars tur

Vulkanen Arenal & Monteverdes regnskogar, 2 dagars tur [...]