Flyg till Costa Rica!

När ni ska resa till Costa Rica med oss så ger vi er olika tips på de absolut bästa flygrutterna för just er. Den snabbaste och billigaste vägen med flyg från Sverige till Costa Rica är i regel med mellanlandning i Paris, Amsterdam eller Zurich och sedan vidare till San Jose flygplats (SJO) Costa Rica. Med KLM kan man i vissa fall även flyga till och från Liberias flygplats (LIR) på Stillahavskusten av Costa Rica. Ni kan välja på en mängd olika flygrutter efter vad som passar just er bäst.

Pass och Visum:

Det är varje resenärs ansvar att se till att ha eventuellt erforderliga VISUM och GILTIGT PASS vid inresa till annat land. Svenska medborgare behöver inte visum för vistelse kortare än 90 dagar i Costa Rica. Passet måste ha sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresa i Costa Rica samt att du måste ha en giltig utresebiljett med dig för att få komma in i landet. För mer detaljerad information rörande inresebestämmelser, kontakta Costa Ricas migrationsmyndighet. Det är resenärens ansvar att tillse att inresa och uppehälle i Costa Rica sker i enlighet med rådande bestämmelser.

Reser ni igenom USA krävs det att ni har ett inresetillstånd som kallas, ESTA. För att resa in eller igenom USA krävs att ni innehar Esta och detta kan ni skaffa er här om ni inte redan har det: ESTA. En ESTA ansökan tar ca 5 minuter att genomföra och kostar 14 USD per person. Detta inresetillstånd gäller i två år efter att det är utfärdat.

Gällande inresekrav för Costa Rica under COVID-19:

Fyll i det digitala formuläret HEALTH PASS som finns tillgängligt på https://salud.go.cr
Detta formulär kommer att finnas tillgängligt 48 timmar före ombordstigning på ert bokade flyg. Formuläret måste fyllas i en uppdaterad webbläsare såsom Google Chrome (Internet Explorer fungerar ej). En individuell blankett måste fyllas i för varje person, inklusive minderåriga.

Köp reseförsäkring:
Det är obligatoriskt för inresande turister att köpa en reseförsäkring som täcker deras boende i händelse av karantän och sjukvårdskostnader på grund av COVID-19. En förklaring av reseförsäkringsskyddet som tar upp Costa Ricas krav måste laddas upp eller läggas in i ert HEALTH PASS för att kunna granskas och godkännas av de costaricanska myndigheterna. Om mer information om försäkringen behövs så kommer de costaricanska myndigheterna att kontakta passageraren på den e-postadress som anges i HEALTH PASS.
När det gäller den internationella reseförsäkringen måste turisten begära ett certifikat utfärdat på engelska eller spanska från sin försäkringsgivare med minst tre villkor, utan att glömma att lägga till det i HÄLSOPASSET:

Försäkringen måste täcka följande:
1. Försäkringen gäller under hela er vistelse i Costa Rica
2. Försäkringen täcker alla medicinska utgifter relaterade till COVID-19 upp till minst 50 000 USD
3. Försäkringen täcker ett minimum på 2000 USD för boendekostander vid COVID-19

Om du inte har en internationell reseförsäkring vid inresa så är det möjligt att välja reseförsäkring från Costa Ricanska företag som är godkända av SUGESE (General Superintendency of Insurance of Costa Rica), som erbjuder sina tjänster på Juan Santamaría internationella flygplats (San José och Daniel Oduber Quirós (Liberia).

Nationella försäkringar uppfyller alla krav för att få täckning för sjukvårdskostnader för sjukdom, inklusive COVID-19, för ett minimibelopp på $ 20 000 och täckning för utökade logikostnader eller karantän på grund av pandemisk sjukdom, för ett minimumbelopp på $ 2000.

Lokal försäkring som är auktoriserad för resenärer kan köpas på följande länkar. Om du är osäker eller har frågor om försäkringens krav eller villkor, vänligen maila seguros@ict.go.cr

https://www.grupoins.com/seguroparaviajeros
https://tiendasagicor.com/sv/

OBS! Ni kan läsa mer om bestämmelserna på följande länk: https://www.visitcostarica.com/en/costa-rica/planning-your-trip/entry-requirements