Flyg till Costa Rica!

När ni ska resa till Costa Rica med oss så ger vi er olika tips på de absolut bästa flygrutterna för just er. Den snabbaste och billigaste vägen med flyg från Sverige till Costa Rica är i regel med mellanlandning i Paris, Amsterdam eller Zurich och sedan vidare till San Jose flygplats (SJO) Costa Rica. Med KLM kan man i vissa fall även flyga till och från Liberias flygplats (LIR) på Stillahavskusten av Costa Rica. Ni kan välja på en mängd olika flygrutter efter vad som passar just er bäst.

Pass och Visum:

Det är varje resenärs ansvar att se till att ha eventuellt erforderliga VISUM och GILTIGT PASS vid inresa till annat land. Svenska medborgare behöver inte visum för vistelse kortare än 90 dagar i Costa Rica. Passet måste ha sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresa i Costa Rica samt att du måste ha en giltig utresebiljett med dig för att få komma in i landet. För mer detaljerad information rörande inresebestämmelser, kontakta Costa Ricas migrationsmyndighet. Det är resenärens ansvar att tillse att inresa och uppehälle i Costa Rica sker i enlighet med rådande bestämmelser.

Reser ni igenom USA krävs det att ni har ett inresetillstånd som kallas, ESTA. För att resa in eller igenom USA krävs att ni innehar Esta och detta kan ni skaffa er här om ni inte redan har det: ESTA. En ESTA ansökan tar ca 5 minuter att genomföra och kostar 14 USD per person. Detta inresetillstånd gäller i två år efter att det är utfärdat.

Gällande inresekrav för Costa Rica under COVID-19:


För att veta de aktuella inresereglerna i Costa Rica vänligen klicka på följande länk: 

Visit Costa Rica