Canopy ett av Costa Ricas häftigaste äventyr

Vart du än åker i Costa Rica så kommer du se skyltar med namnet Canopy. Canopy är en linbana genom djungeln högt uppe ibland trädtopparna. Linorna är tjocka metallvajrar som är spända mellan trädtopparna, vid varje fäste så har man byggt en plattform som du startar och landar på under färdens gång. Det finns olika långa och höga canopys, de flesta linor är mellan 50 till 350 meter långa och 5-15 meter höga på mitten av linan. Den som är lite mer våghalsig kan ta sig en tur på de lite längre och högre banorna, i Monteverde och vid vulkanen Arenal är de längsta linorna 1000 meter långa och upp till 125 meter höga i dalens mitt.

En perfekt nybörjarbana är den under äventyrsdagen i Buenavista. Canopy är mycket säkert och du utrustas med bergklättringssele och hjälm. Selen krokar guiden säkert fast i vajrarna innan du susar fram i djungeln. Är du lite osäker i början så kan du alltid åka ”taxi” ihop med någon av guiderna.

Detta är en underbar upplevelse som kan utföras av alla. Swetours yngsta Canopyåkare var 6år och den äldsta 82 år, så var inte blyg nu utan ta fram Tarzan i er och släng er ut mellan trädtopparna.

Priserna varierar beroende på vart man är och hur långa banorna är: 45-85 US Dollar per person .

Andra utflykter i Costa Rica

kaffetur

En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets [...]

Natt hike

Natt hike med djur och natur igenom Costa [...]

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]

Djur & Kaffe

Två turer i en, djur och [...]

Äventyrsdag för hela familjen

En fullspäckad äventyrsdag för hela familjen [...]

Canopy (linbana)

Canopy ett av Costa Ricas häftigaste äventyr Vart [...]