Vulkan och Karibisk strand

Upplev både Karibien och vulkaner under denna resa genom Costa Rica. Detta är den perfekta rundresan genom Costa Rica för dig som vill kombinera de vackra ständerna på den Karibiska sidan av landet med Tortugueros djungel och den mäktiga vulkanen Arenal. Ett måste under denna resa är att antingen hyra cykel eller bil i Puerto Viejo och ta en dagsutflykt till en av landets finaste stränder, Punta Uva.

  • I priset ingår det 13 hotellnätter, transporter enligt program i chartrade minibussar el. moderna turistbussar, 13 frukostar, 2 luncher, 2 middagar och 3 utflykter.

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet San Jose Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: San Jose till Tortuguero

Denna dag så får ni en spännande tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett tillhåll för mängder med sköldpaddor. Tortuguero ligger inbäddat i ett mycket grönt kanallandskap.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Under er vistelse på Pachira Lodge i Tortuguero så ingår det tre utflykter. En flodbåtstur med djur och natur, en guidad tur i Tortuguero by (stad) samt en hike i djungeln där ni kan se mängder med fåglar och framförallt se denna fantastiska natur från marken. Vill ni kan ni koppla av vid poolen med en svalkande drink och bara njuta av ledigheten så går givetvis det bra det med. Läs mer om Tortuguero här:

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Tortuguero till Puerto Viejo

Efter frukost så tar vi oss genom det fantastiska landskapet till den vackra pärlan Puerto Viejo på den Karibiska sidan. Här möts vi av en helt ny kultur där befolkningen består av ättlingar till jamaicanska slavar. Här är det reggaekultur och karibisk matlagning som gäller i kombination med ett lugnt och behagligt tempo vid de vackra stränderna. Ni kommer att bo på det härliga hotellet Villas del Caribe under 7 nätter. Läs mer om Puerto Viejo här:

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 4-11: Puerto Viejo

Nu har ni god tid på er att njuta av de många fantastiska stränderna på den karibiska sidan eller varför inte passa på att göra några spännande utflykter såsom att besöka Cahuita Nationalpark, snorkla i Karibiska havet, besöka en indianstam, åka linbana, surfa eller besöka Panama. Läs mer om Puerto Viejo och hotellet här.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 11 : Puerto Viejo till Arenal

Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som har varit en av världens mest aktiva vulkaner. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 12: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen , eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera denna heldags utflykt under er vistelse här: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 13: Arenal – San Jose

Denna dag så är det dags att åka tillbaka till San Jose och San Jose Palacio för en övernattning innan morgondagens flygresa.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Hemresa

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 11 990:-

Pris per barn eller 3:e, 4:e vuxen med del i dubbelrum: fr: 7 395:-

  • I priset ingår ovanstående nämnda hotell, transporter, utflykter, måltider, samt skatter.
  • Bästa tiden för denna resa är året om. Men September till april som bästa tid.

Fler destinationer i Costa Rica

Transporter & biluthyrning

Transporter runt om i Costa Rica och biluthyrning. Vi på Swetours erbjuder transporter mellan alla de olika destinationerna [...]

Inför Costa Rica resan

Bra att veta inför din Costa Rica resa. Costa Ricas väder och kläder under er resa: Vad gäller vädret [...]

Gruppresor 2018

Gruppresor igenom Costa Rica med svensktalande guide [...]

Äventyr & Stilla Havet

Blanda äventyr [...]

Vulkanen Arenal

Vulkanen Arenal och [...]

Konferens Costa Rica

Konferens i Costa Rica Utveckla ditt företag och förena nytta [...]