Monteverde regnskog

Upplev en orörd regnskog och ett paradis för djur och natur.

MONTEVERDE REGNSKOG

Monteverde molnregnskog bjuder på över 2500 olika arter av växter och massor av djur och fåglar. Ta chansen och upplev den orörda regnskogen genom att vandra genom den eller åka canopy linbana över den. Detta är ett paradis för djur och natur!

Alla växter i den 1000 åriga regnskogen är täckta av olika mossor och lavar. Från de gigantiska träden slingrar sig lianerna ner i den fuktiga luften emot den gröna matta som täcker hela marken i regnskogen. Monteverdes regnskog är även hem till mängder av djur. Mer än 425 arter av fåglar, tusentals arter av insekter, och otaliga reptiler och däggdjur.

Santa Elena by

Vid ett besök här bor man i den lilla byn Santa Elena som erbjuder bra restauranger och några små barer. Från staden har man utsikt över Monteverdes regnskog och vänder man sig om så ser man ända ner till Stilla havet och Nicoyabukten. Solnedgångarna här är magiska när man blickar ut över dalgångarna ner mot havet.

Monteverde är en av de få platser i världen där Quetzalen lever, och den betraktas som en av de vackraste fåglarna i världen. Monteverde är en så kallad molnregnskog. Detta beror på att den ligger mer än 1400 meter över havet och molnen ligger ofta täta mitt ibland träden. På dagarna är det varmt och skönt här, men på kvällarna så kan det bli lite kyligare (15-18c) på grund av den höga höjden. Ta med er en extra tjocktröja, ett par byxor samt regnponcho på er resa hit.

Boka idag

Hotell i Monteverde

Utflykter vi rekommenderar

BOKA DIN RESA TILL MONTEVERDE

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

    Avresa & hemresa

    Fyll i koden: captcha