Upplev San José

Costa Ricas huvudstad ca 1200 meter över havet

SAN JOSÉ I COSTA RICA

San Jose är Costa Ricas huvudstad och ligger mitt i landet på ca 1200 meters höjd över havet. Här bor halva landets befolkning, ca 2,2 miljoner personer. Flyger man till Costa Rica så landar man här på SJO flygplats. Vi jobbar med flera hotell i San Jose som erbjuder både härliga poolområden och flygplatstransfer.

Juan Santa Maria (SJO) är den största och en av de två internationella flygplatserna i landet. Den ligger i utkanten av San Jose och om ni åker till Costa Rica så landar ni ofta här. Vi samarbetar med bland annat hotell Barcelo Palacio San Jose, detta hotell ligger bara 15-30 minuter ifrån flygplatsen beroende på trafik och är ett utmärkt alternativ för övernattning före och efter era flyg. De erbjuder även flygplatstransfer till och från hotellet.

Teatrar och museum

San Jose består mestadels av villor tätt intill varandra med fåtalet höghus ibland dem. Som turist finns det väldigt lite som lockar inom staden särskilt eftersom det inte är så billigt att shoppa här. Man kan besöka nationalteatern och några museum i San Jose centrum. Men man kan även göra utflykter till bland annat vulkanen Poas vackra krater eller besöka någon av de många kaffeplantagen i området.

Vi på Swetours tycker att vid ett besök i Costa Rica så finns det så mycket underbara stränder och naturupplevelser att uppleva runt om i landet, så att spendera tid i San Jose är inget måste. Trots sin storlek så anses San Jose vara en av Latinamerikas säkraste och minst brottsbenägna storstäder.

Boka idag

Hotell i San Jose Costa Rica

Utflykter vi rekommenderar

BOKA DIN RESA TILL SAN JOSÉ

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

    Avresa & hemresa

    Fyll i koden: captcha