Vulkanen Arenal och La Fortuna by i Costa Rica

En fantastisk upplevelse du sent kommer att glömma

VULKANEN ARENAL

Redan på långt avstånd ser vi den 7000 år gamla vulkanen Arenal torna upp sig framför oss. Arenal var fram till 2011 en av världens mest aktiva vulkaner med regelbundna utbrott men har de senaste åren lugnat ner sig men är fortfarande aktiv.

Vid klart väder ser man röken ur den 140m breda kratern och bara detta ger en otroligt mäktig upplevelse. Ett besök här är så mycket mer än bara själva vulkanen, ni kan bada i varma källor där det mineraliska vattnet är naturligt uppvärmt av vulkanen, göra hiker runt vulkanens fot (på säkert avstånd) i den fantastiska naturen som omger Arenal. Ni kan besöka vattenfall, åka forsränning samt äta gott i den mysiga byn La Fortuna.

La Fortuna by

I den närliggande lilla byn La Fortuna och runt vulkanen så har vi flera hotell att välja på. Här kan ni även besöka det 72 meter höga vattenfallet, Catarata La Fortuna. Naturen omkring Arenal är otroligt vacker och full med djur och fåglar. Bli inte förvånad om du får se sengångare, Pizote (vitnosad näsbjörn) eller en Tukan på din tur runt vulkanen eller i hotellets trädgård.

Här kan ni även åka canopy (linbana), vandra i regnskogen både dag och natt samt åka forsränning och besöka ett grottsystem bara för att nämna några av de utflykter vi gör härifrån.

Att se ett vulkanutbrott är en fantastisk upplevelse som du sent kommer att glömma och även om Arenal är mindre aktiv idag så lever dess inre för fullt!

Boka idag

Hotell vid vulkanen Arenal

Utflykter vi rekommenderar

BOKA DIN RESA TILL VULKANEN ARENAL

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

    Avresa & hemresa

    Fyll i koden: captcha