Två turer i en, djur och kaffe.

Denna utflykt med både djur och kaffetur görs under våra gruppresor eller privat för ert sällskap med ett minimum på 8 personer från Flamingo och Tamarindo. Här slår vi ihop ett otroligt möte med djur, natur och kombinerar det med ett utbildande och roligt besök på ett kafferosteri.

Ni börjar dagen med att ta er till nationalparken Palo Verde. Här kommer ni att ta er fram i en båt på floden, Tempisque river. Under torrperioden är Tempisquefloden en av Costa Ricas viktigaste vattenhål för nästan alla djur i området. Stora mängder av flyttfåglar stannar till här på sin färd mellan nord- och syd Amerika Detta är ett paradis för fågelskådare. Med sitt bräckta vatten så ger floden näring och liv åt mängder av både växter och djur. Detta skyddade område är en naturlig hemvist för tusentals olika arter djur och växter. Er båttur varar ungefär 2,5 timmar och ni sitter bekvämt i en låg flodbåt. Ni kommer att få stora möjligheter att, öga mot öga, möta upp till fem meter långa krokodiler, leguaner, tre olika sorters apor samt ett oerhört rikt fågelliv. I Palo Verdes nationalpark finns ca 375 stycken av Costa Ricas 900 olika arter av fåglar. Denna tur är oförglömlig för den som är intresserad av att se vilda djur från nära håll helt ute i det fria och självklart på djurens villkor.

Efter lunch åker ni vidare till ett kafferosteri och här får ni följa med på en mycket intressant guidad tur genom kaffets resa från böna till kopp. Hela anläggningen är ekologisk och man jobbar hårt för att hålla kvaliteten på toppnivå. Här får ni se vilket otroligt jobb och slit det ligger bakom varje kaffeböna innan vi får det serverat hemma i Sverige. Turen avslutas med en smakprovning av olika sorter av det alldeles nymalda kaffet.

Pris för denna kombinations dag är 130 US Dollar per person (vid ett minimum på 8 personer)

  • Under dagen ingår: luftkonditionerade transporter, entreér och avgifter för evenemangen, engelsktalande guide, båtturen, lunch och kaffeturen.
  • Ta med: Kamera, kikare och solskyddskräm
  • Kombinationen av flodturen i Palo Verde och kaffeturen kräver ett minimum på 8 personer för mindre grupper. Under våra paketresor så har vi alltid kombinationen med svensktalande guide.

Andra utflykter i Costa Rica

kaffetur

En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets [...]

Natt hike

Natt hike med djur och natur igenom Costa [...]

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]