Vi hade blivit rekommenderade att kontakta Swetours för hjälp med upplägg av resan och vi var mer än nöjda. Väl hemma i Sverige bestämde vi oss ganska så snabbt att vi ville åka tillbaka och se andra delar av landet och även besöka en gammal favorit. Sagt och gjort så bokade vi en ny resa med Swetours. Jag Håkan har ett mycket stort fågelintresse så vi ville besöka några kända fågellokaler i landet. För Swetours del var det inga problem att fixa detta åt oss .

Tortuguero är en v våra gamla favoriter från föregående år. Det är en national park som består av renskog i och runt en större floden och dess bifloder. Här bor man jättemysigt på en lodge med enbart moskitnät som fönster. Alla naturens ljud får man till sig på ett mycket härligt sätt. I Tortuguero får man ta del av olika utflykter. Vi hade valt båtturer. Duktiga guider åker med och berättar om de djur och växter man ser. Eftersom jag är en fågelnörd så var det alla fåglar som väckte mitt intresse mest. Det är en mycket speciell känsla att se en stor flock med gröna soldataror flyga över floden. Övriga djur vi såg var apor, krokodiler, sengångare, kajmaner. Mätta efter lodgens fantasiska buffé somnade vi till sång av syrsor och grodor. På morgonen vaknade vi av vrålapornas sång och Tukanernas grodlika läte.

Nu var det dags att vinka adjö till Tortugero för att åka vidare till Selva Verde. Ett mycket känt område för ornitologer. Här var vi i två dagar och gick på olika vandringar både på morgon, eftermiddag och natten. Här fick vi se mängder med spännande och vackra fåglar men också många grodarter. Bland annat de kända Pilgiftsgrodorna och den rödögda trädgrodan. Selva Verde lodge som vi bodde på har matstationer på flera ställen. Här lägger personalen ut söt frukt som lockar till sig mängder med fåglar.

Carara nationalpark. En av landets mest kända nationalparker. Här finns naturligtvis massor av fåglar men också andra spännande djur. Vi blev körda till vårt hotell som låg i Punta Leona alldeles vid havet.
Här passade vi på att sola och bada ett par timmar. Vi upptäckte ganska snabbt att i området bodde och häckade den ljusröda aran. En papegojart som är starkt utrotningshotad.

Dags att packa undan kikaren för nu skulle vi åka till Santa Teresa. Surfarnas paradis. Här hyrde vi en otroligt mysig bungalow mitt på stranden.
En strand som inte kan beskrivas med ord utan måste upplevas. Santa Teresa har en go atmosfär med mängder av surfare och Yogautövare. Ett skönt och avslappnat ställe med massor av trevliga restauranger. Min fru som tycker surfing är en spännande utmaning tog både privatlektioner och hyrde även bräda själv. I Santa Teresa kunde vi verkligen vila och ha det skönt samtidigt som vi kunde smälta alla intryck vi fått under resan.
Tyvärr varar inget för evigt så och det var dags att gå upp till vägen för att invänta transporten som skulle ta oss tillbaka till San Jose och flyget hem.

Vi tackar Swetours för återigen en mycket välplanerad resa där allt fungerar till 100%

Hälsningar Håkan o Pia