Flodbåtstur med djur och natur.

Costa Rica är mest känt för des rikedom av djur och natur och att göra en flodbåts tur är ett av de bästa sätten att få se mycket djur och fåglar. Att se vilda krokodiler, apor, leguaner och massor av fåglar på bara några meters håll helt i det fria är en otrolig upplevelse och detta kan du göra på flera olika håll runt om i Costa Rica. Men två av de bästa ställena att göra det är antingen i Tortugueros nationalpark på Karibiska sidan eller i Palo Verdes nationalparken på Stilla havssidan. Här kommer ni att få se mängder av djur när ni sakta glider fram på floderna, Tempisque River i Palo Verde eller i Tortugueros floddelta. Under torrperioden är Tempisquefloden en av Costa Ricas viktigaste vattenhål för nästan alla djur i området. Med sitt bräckta vatten så ger floden näring och liv åt mängder av både växter och djur. Detta skyddade område är en naturlig hemvist för tusentals olika djur och växter, ca 375 av Costa Ricas ca 900 arter av fåglar finns i Palo Verdes nationalpark. Fantastiskt för fågelskådare.

Er båttur varar ungefär 2,5 timmar och ni sitter bekvämt i en låg flodbåt medan er guide berättar om de olika djur och växter ni ser på er färd. Ni kommer att ha stora möjligheter att, öga mot öga, möta upp till fem meter långa krokodiler, leguaner, sköldpaddor, olika sorters apor samt ett oerhört rikt fågelliv med mera. Så på denna tur brukar kamerorna gå varma när alla djur ska fotograferas. Det ingår lunch, guide, flodbåtsturen och transport till och från hotellet i antingen Flamingo, Tamarindo eller närliggande områden på denna utflykt.

Denna tur är oförglömlig för den som är intresserad av att se vilda djur från nära håll ute i det fria och självklart på djurens villkor.

Pris på denna tur inkl, lunch är: 90 US Dollar per person.

Andra utflykter i Costa Rica

kaffetur

En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets [...]

Natt hike

Natt hike med djur och natur igenom Costa [...]

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]