Helicona ***

Trestjärnigt hotell i Monteverde

Om Helicona ***

Boka idag

_________________________________________________________

Gästomdömen!

 • Tack för senast!  Det var en fantastisk resa, kanske inte vägarna, men bortsett från det.

  Trevliga utflykter, och all vacker natur som vi uppskattade mycket. Rutschbanan kunde jag vara utan, men jag är stolt att jag vågade sätta mej i den. Som guider var ni mycket bra, kunniga och bjöd på er själva. Ni fick oss att trivas.

  Hälsningar Eva o Staffan

  Eva o Staffan
 • Resan va grym! fiske guiderna va helt suveräna!

  Vi hade kanonväder i stort sätt hela veckan, fick bra med fisk fast vi fick jobba för det, hade det supertrevligt. Första dagarna bodde vi på det lite ”smekmånadshotellet” vilken va jätte fint, bra mat och trevligt bemötande av personal och ägare. Sista dagarna va hemma på fiske lodgen vilket va extremt hemmatrevligt och med super service!

  Vi har filmat massor och tagit massa kort. Vi ska bara sätta oss ner och redigera och göra iordning allt så ska du få det!

  Vi lovar atrt komma tillbaka! Jag pratar väldigt gott om resan hemma och du får säkert fler kunder härifrån. Jag själv arbetar en del med jaktresor runt om i världen, detta är ganska ”samma” kunder.

  Den enda grejen som vi vill göra annorlunda till nästa resa är att vi vill anlända till fiske lodgen samma dag som vi landar i costa rica. Vi sumpa ett par dagars fiske i transfer ?

  Tack för en oförglömlig resa!

  Hälsningar Jesper K

  Jesper K
 • Vi tycker att vi blev mycket varmt välkomna till underbara Costa Rica och till er som arrangerade vår resa.

  Hälsningar Yvonne och Uffe
 • Vår resa 16/2 – 3/2 2016 var en härlig upplevelse med en mängd aktiviteter. Vi började i bergen med regnskog och spännande djungel, där vi fick uppleva hängbroar, ziplines, colibries samt fjärilspark i Selvatura Park. Från den aktiva vulkanen Arenal fanns det många varma källor som vi passade på att njuta av. Utrustade med ficklampor var vi ute på nattvandring i djungeln och fick se både ormar, grodor och sengångare mm.

  Marie-Louise & Ronnie
 • Vi tackar för en fint arrangerad resa! Allt fungerade på ett bra sätt så vi har bara soliga minnen från resan.

  Kan tänkas göra fler resor dit.

  m.v.h.

  Kenneth W

  Kenneth W
 • Först vill vi tacka dig Johan som researrangör av en fantastisk resa.
  Vi fick en trevlig guide och såg Quetzal bo 10m från stigen,
  säkert 150 foton (tyvärr lite dåligt ljus ibland träden),
  dessutom fick vi bra bilder på bell-birden och mkt annat.
  Efter senare fotogenomgång, sänder vi över någon hyfsad bild.
  Är mycket nöjda med ett härligt Costa Rica.
  Ännu en gång ett stort TACK för din medverkan till detta.
  Ha det bra over there, längtar redan tillbaka!

  m.v.h.
  Jerry o Markus

  Vulkanen Arenal
  Jerry o Markus
 • Vi hade blivit rekommenderade att kontakta Swetours för hjälp med upplägg av resan
  och vi var mer än nöjda. Väl hemma i Sverige bestämde vi oss ganska så snabbt att vi ville åka tillbaka och se andra delar av landet och även besöka en gammal favorit.
  Sagt och gjort så bokade vi en ny resa med Swetours.
  Jag Håkan har ett mycket stort fågelintresse så vi ville besöka några kända fågellokaler i landet. För Swetours del var det inga problem att fixa detta åt oss .

  Håkan o Pia
 • Tack för en härlig resa i Costa Rica! Allt fungerade jättebra! Både alla transporter, hotell och aktiviteter vi hade bokat via er! Vi hade vår drömresa över jullovet och älskade Costa Rica, bl a tack vare dess underbart vackra natur och häftiga djurliv, omväxlande aktiviteter och klimat. Det fanns verkligen något för alla smaker!

  Hälsningar familjen Svanström

Bo med utsikt över Nicoyabukten och Stillahavet

Junior Suite Sunset för 1-4 personer. Family Suite för 1-4 personer. Master Suite för 1-6 personer

Inbäddad i Monteverdes underbara natur så ligger Hotell Heliconia, ett mysigt hotell med en fantastisk utsikt. Från hotellet har man en underbar utsikt över de grönskande dalgångar ända ner till Nicoyabukten och Stillahavet.

I den stora trädgården finns det mängder med tropiska blommor och växter där man ofta ser kolibris som som gladeligen suger i sig nektar från de olika blommorna.

 

Hotellets restaurang serverar allt från den inkluderade frukosten till en välsmakande middag i solnedgången. Det tar ca 5-10 minuter att gå in till centrum i den mysiga staden Santa Elena där det finns restauranger, barer, butiker och allt annat ni kan behöva under er vistelse här.

Snabbfakta om hotellet

 • Måltider: Frukost.
 • Restaurang : Ja
 • Pool : Nej
 • Room service: Nej
 • AC (rum) : Nej
 • TV : Ja
 • Fläkt : Nej
 • Deponering på rummet : Ja
 • Varmvatten : Ja
 • Reception : Ja
 • Parkering : Ja
 • Antal rum : 55

Bilder från hotellet

Våra rum

Junior Suite Sunset

För 1-4 personer

Rummen är stora och mysiga och har en spektakulär utsikt från balkongen ut över Nicoyabukten eller den vackra trädgården. Rummen är utrustade med två kingsize-sängar, telefon, dusch och wc. Städning 7 ggr/vecka.

Hotel Heliciona Costa Rica
Junior Suite hotell Heliconia

Family Suite

För 1-4 personer

Separata stugor med ett stort rum, öppen övervåning och egen balkong med vacker utsikt emot Nicoyabukten. Det finns även ett badkar för fyra personer. Rummen är utrustade med en kingsize-säng på nedervåningen och två singelsängar på övervåningen. Rummen är även utrustade med bord, stolar, dusch, wc samt privat parkering. Städning 7 ggr/veckan.

Master Suite

För 1-6 personer

Detta är en etagelägenhet med en kingsize-säng på vardera våning samt två singelsängar. Rummen har både terrass och balkong och ni kommer att ha en underbar utsikt över både Monteverdes vackra bergslandskap och Stillahavet i Nicoyabukten härifrån. Båda Master Suites har en stor gemensam balkong som går längst med hela huset vilket gör det idealiskt om ni kommer i stora sällskap och vill umgås. Rummen är även utrustade med bord, stolar, telefon, badkar och wc. Städning 7 ggr/veckan.

Hotel Heliciona Costa Rica

Utflykter vi rekommenderar

BOKA HELICONA IDAG!

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Swetours samarbetar med Resecity i Ljusdal.
Telefon: 0651-140 55 (mån – fre 9.30 – 17.30)
Email: ljusdal@resecity.se

Har du några frågor? Kontakta oss!

0651-14055

info@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00

Avresa & hemresa