En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets resa från böna till kopp.

Idag odlar man kaffe runt om i stora delar av Costa Rica och man kan göra kaffeturer på flera olika kaffeplantage och kafferosterier runt om i landet. Kaffeproduktionen började redan i början på 1700-talet i Costa Rica. Man började odla Arabica kaffeplantan uppe i bergen runt omkring huvudstaden San Jose och Central Valley. Här var det ultimata förhållanden för att odla kaffe då kaffeplantorna behöver ha näringsrik jord, hög höjd över havet samt både varmt och kallt klimat.

Under en kaffetur så får man följa kaffebönans resa om hur plantorna växer, och hur man plockar varje böna försiktigt för hand. Hur kaffet torkas, rostas och mals. Detta är en väldigt intressant och utbildande tur i kaffets liv och man brukar njuta lite extra nästa gång man tar sig en kopp kaffe när man förstår vilket otroligt jobb det ligger bakom detta innan vi kan dricka det hemma i Sverige och Norge.

Runt om i landet finns det även caféer som kan erbjuda er fantastiskt kaffe. På torget i den lilla staden Santa Elena i Monteverde finns ett café som heter Beso Espresso som enligt mig gör kanske världens godaste kaffe latte och cappucino. Om ni kommer hit under er resa genom Costa Rica så får ni inte missa detta. Här väljer ni den kaffebönors blandning som passar just er och sedan brygger de kaffet till perfektion. Man kan även köpa alla deras kaffesorter i form av hela bönor, vill man ha de malda så maler de bönorna på plats i cafét.

Att ta med sig: kamera, solskydd och fickpengar om man vill handla kaffe eller choklad på plats.

Kaffeturer kan man göra från:
Monteverde
Samara / Carrillo

San Jose

kaffetur

En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets [...]

Natt hike

Natt hike med djur och natur igenom Costa [...]

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]