Monteverde regnskog

Monteverde bjuder på över 2500 olika arter av växter och ca 500 av dem är orkideer. Denna orörda regnskog är ett paradis för djur och natur. Allt i skogen är täckt av olika mossa och växter. Från de gigantiska träden så slingrar sig lianerna ner i den fuktiga luften emot den gröna matta som täcker hela marken i regnskogen. Monteverde har även mängder av djur, Här finns det mer än 425 arter av fåglar, tusentals arter av insekter, och otaliga reptiler och däggdjur, Inklusive jaguarer, tapirer, vitnosade näsbjörnar, tukaner, kolibrier, sengångare, apor, groda, fjärilar, och fågeln Quetzal . Monteverde är en av de få platser i världen där Questzalen lever, och den betraktas som en av de vackraste fåglarna i världen. Monteverde är en så kallad moln-regnskog. Detta beror på att den ligger mer än 1400 meter över havet och molnen ligger ofta täta mitt ibland träden.

Vid ett besök här bor man i den lilla byn Santa Elena som erbjuder bra restauranger och några små barer. Från staden så har man utsikt över Monteverdes regnskog och väder man sig om så ser man ända ner till Stilla havet och Nicoyabukten. Solnedgångarna här är magiska när man tittar up över dalgångarna ner mot havet.

Monteverde gränsar även till Barnens Regnskog. Ett Svenskt projekt som startades 1987 av några svenska skolungdommar som samlar in pengar för att skydda regnskogen som ombildas till naturskydsområden i Costa Rica och runt om i världen. Idag är Barnens Regnskog 300 kvadratkilometer stor, och ingår i Monteverdes skyddade områden med 1100 kvadratkilometer ”Area Conservacione de Monteverde”

Hotell i Monteverde:

Hotell Heliconia ***

Utflykts dag i Monteverde som vi starkt rekommenderar vid ett besök:

Heldag för hela familjen i Monteverde

Fler destinationer i Costa Rica

Carrillo

Playa Carrillo varje fiskares dröm! Carrillos lilla [...]

Tamarindo

Tamarindo Tamarindo är en av Costa Ricas [...]

San Jose

San Jose San Jose är Costa Ricas huvudstad och ligger [...]