Regnskog & strand

Regnskog och strand, detta är en av våra populäraste rundresor igenom Costa Rica och är den perfekta kombinationen av upplevelser och avslappning på er semester. Den första veckan så kommer ni få besöka djungeln vid Karibiska havet, vulkanen Arenal och Monteverdes regnskog. Sedan har ni en vecka sol och bad på den vackra stranden i Flamingo Beach på Stilla havssidan. Under hela er resa kommer ni att kunna göra mängder av valbara utflykter och se massor av djur och natur. Ni kan även sportfiska, surfa och besöka landets största turistort Tamarindo som ligger bara 30 minuter söder ut från Flamingo för lite shopping.

  • I priset ingår det 13 hotellnätter, transporter enligt program i chartrade minibussar el. moderna turistbussar, 13 frukostar, 2 luncher, 2 middagar och 3 utflykter.

 

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Barcelo Palacio, 15 min från flygplatsen för en övernattning.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: Tortugueros nationalpark

Nu börjar ert äventyr och ni lämnar San Jose tidig morgon för ta er ner till Tortuguero på Karibiska sidan av landet. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. När ni har kommit till hotellet som ligger på en ö mitt i nationalparkens floddelta och installerat er så kommer ni åka på den första inkluderade utflykten och besöka den lilla byn Tortuguero och Karibiskahavet.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Idag kommer ni få göra ytterligare två utflykter och kommer under hela denna dag att kunna se mängder med djur och natur. Den första utflykten är en flodbåtstur igenom floddeltat där ni kommer att kunna se bland annat sköldpaddor och krokodiler. Efter lunch så är det er avslutande tur som är en hike i djungeln runt om hotellet, här får ni en annan bild av den mäktiga naturen i Tortuguero.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Vulkanen Arenal

Efter frukost åker vi genom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter och ni kan välja bland massor av utflykter som att besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen, eller bada i de mineraliska källor som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera er att göra denna heldagsutflykt: Äventyrsdag runt vulkanen Arenal

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6: Arenal-Monteverde molnregnskog

Efter frukost så tar ni och beger er till Monteverdes regnskog och hotell Heliconia. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att ni får se mängder med fåglar bland annat Kolibris och Tokaner.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7: Monteverde

Idag har ni chansen att bland annat pröva på en av landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd bland trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen. Ni kan göra flera olika utflykter men vi rekommenderar denna heldagstur med stor variation: Äventyrsdag i Monteverde.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8-14: Monteverde – Flamingo Beach

Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från regnskogen åker ni till Flamingos kritvita Stilahavsstrand. Här kan ni njuta av solen på antingen den 1,6 km långa stranden eller ligga vid hotellets stora poolområde. Detta är en perfekt avslutning på er resa. Under er vistelse här så har vi även inkluderat en Sunset Cruise, katamaransegling på Stillahavet med snorklingsmöjligheter och stora chanser att se delfiner. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni både sportfiska eller surfa bara för att nämna några av de bästa utflykterna härifrån: Sportfiske  –  Surfing  –  SunSet Cruise

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Flamingo – San Jose

På eftermiddagen åker ni tillbaka till San Jose och Barcelo Palacio för en sista övernattning innan flygresan hem.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Hemresa

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 14 195:- 

Pris per 3:e, 4:e person med del i dubbelrum: fr: 8 595:-

  • I priset ingår ovanstående nämnda hotell, transporter, utflykter, måltider, samt skatter.
  • Bästa tiden för denna resa är året om. Men med 15 November – 30 april som bästa tid då det är torrperiod/sommar i Costa Rica.

Fler destinationer i Costa Rica

Transporter & biluthyrning

Transporter runt om i Costa Rica och biluthyrning. Vi på Swetours erbjuder transporter mellan alla de olika destinationerna [...]

Inför Costa Rica resan

Bra att veta inför din Costa Rica resa. Costa Ricas väder och kläder under er resa: Vad gäller vädret [...]

Gruppresor 2018

Gruppresor igenom Costa Rica med svensktalande guide [...]

Äventyr & Stilla Havet

Blanda äventyr [...]

Vulkanen Arenal

Vulkanen Arenal och [...]

Konferens Costa Rica

Konferens i Costa Rica Utveckla ditt företag och förena nytta [...]