Rundresa med äventyr och strand i Costa Rica

Kombinera äventyr och strand under din resa genom Costa Rica. Upplev djur och natur under hela din resa och att få besöka fyra nationalparker, vackra stränder och två världshav under samma resa är något unikt.

Ni kan se apor, kolibris, krokodiler, sengångare, leguaner, delfiner och mycket mer under er rundresa.

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 1765 USD (lågsäsong 30/4-16/12)

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 1885 USD (högsäsong 5/1-9/4)

För resor över jul, nyår och påsk så är prissättning baserat på aktuella resdatum

Pris per barn eller 3:e, 4:e vuxen del i dubbelrum med 2 vuxna:

fr: 995 USD

Följande ingår i priset:

  • 14 hotellnätter, 14 frukostar, 3 luncher, 2 middagar och 3 utflykter.
  • Alla transporter.
  • Alla skatter.

Denna resa går att göra året om. Men bästa tiden är från mitten på November till slutet av april då det är torrperiod/sommar i Costa Rica.

Bokningsförfrågan

Rundresans upplägg

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet San Jose Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar innan er rundresa börjar.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: San Jose till Tortuguero

Dag ett på er rundresa så får ni en härlig tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett ställe med mängder av sköldpaddor. Tortuguero kallas Costa Ricas Amazonas och är ett underbart floddelta i den Karibiska djungeln.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Under er vistelse på Pachira Lodge i Tortuguero så ingår det tre utflykter. En flodbåtstur med djur och natur, en guidad tur i Tortuguero by (stad) samt en hike i djungeln där ni kan se mängder med fåglar och framförallt den fantastiska naturen från marken. Vill ni koppla av vid poolen med en svalkande drink och bara njuta av ledigheten så går givetvis det bra det med. Läs mer om Tortuguero här.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4 : Tortuguero till Arenal

Efter frukost fortsätter vår rundresa igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som varit en av de mest aktiva vulkanerna i hela världen. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter, från hotellet kan ni välja bland massor av hel- och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera denna heldagsutflykt under er vistelse: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6: Arenal-Monteverde molnregnskog

Efter frukost så tar vi och fortsätter vår rundresa med buss till Monteverdes regnskog. Väl framme kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att ni får se en kolibri när ni är ute i trädgården eller på någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7: Monteverde

Idag har ni chansen att bland annat prova på landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd bland trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen. Ni kan göra flera olika utflykter men vi rekommenderar denna heldagstur med stor variation: Äventyrsdag i Monteverde.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8: Monteverde – Manuel Antonio

Nu åker vi vidare till den vackra byn Manuel Antonio och dess underbara strand. Byn börjar uppe på ett berg och sträcker sig ner i en lummig dal längst med den långa stranden och slutar vid entrén till Manuel Antonios nationalpark. Här behöver du aldrig vara rastlös, om stranden och surfen inte gör dig trött kan du alltid ta på dig skorna och ta en promenad i nationalparken.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 9-14: Manuel Antonio

Härliga dagar för att slappa på stranden eller göra utflykter. Besök Manuel Antonios nationalpark på egen hand eller med guide, åk på Sunset katamaransegeltur, fiska eller surfa är bara några av aktiviteterna här. Valet är ditt! Läs mer om Manuel Antonio här.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Manuel Antonio – San Jose

Efter frukost åker vi tillbaka till San Jose där ni har eftermiddagen ledig för shopping, stadstur, museer eller någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 15: Hemresa

Transfer till Juan Santamaria International Airport för att flyga hem till Sverige. Hej då Costa Rica!

RUNDRESA MED ÄVENTYR OCH STRAND

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

    Avresa & hemresa

    Fyll i koden: captcha