Rundresa bland regnskog & stränder i Costa Rica

Rundresa i regnskog och strand, detta är en av våra populäraste rundresor genom Costa Rica och är den perfekta kombinationen av upplevelser och avslappning på er semester.

Den första veckan kommer ni få besöka djungeln vid Karibiska havet, vulkanen Arenal och Monteverdes regnskog. Sedan har ni en vecka sol och bad på den vackra stranden i Flamingo Beach på Stilla havssidan. Under hela er resa kommer ni att kunna göra mängder av valbara utflykter och se massor av djur och natur. Ni kan även sportfiska, surfa och besöka landets största turistort Tamarindo som ligger bara 30 minuter söderut från Flamingo Beach.

Pris per vuxen med del i dubbelrum: från: 19 595:-

 • 3* hotell under hela vistelsen

Pris per vuxen med del i dubbelrum: från: 24 995:-

 • 3* hotell första veckan och 4* hotell under strandveckan

Pris per vuxen med del i dubbelrum: från: 29 995:-

 •  4* hotell under hela vistelsen

Pris per vuxen med del i dubbelrum: från: 39 995:- och uppåt

 • 4* hotell första veckan och 5* hotell under strandveckan

 • För resor över jul, nyår och påsk så är prissättning baserat på aktuella resedatum

Följande ingår i priset:

 • 14 hotellnätter, 14 frukostar, 3 luncher, 2 middagar och 3 utflykter.
 • Alla transporter.
 • Alla skatter.

Denna resa går bra att göra året om.

Få ett gratis reseförslag

Rundresans upplägg

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotell Barcelo Palacio, 15 min från flygplatsen för en övernattning.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: Tortugueros nationalpark

Nu börjar äventyret och ni lämnar San Jose tidig morgon för att ta er ner till Tortuguero på Karibiska sidan av landet. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. När ni har kommit till hotellet som ligger på en ö mitt i nationalparkens floddelta och installerat er så kommer ni åka på den första inkluderade utflykten och besöka den lilla byn Tortuguero och Karibiska havet.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Denna dag kommer ni få göra ytterligare två utflykter och kunna få se mängder med djur och natur. Den första utflykten är en flodbåtstur genom floddeltat där ni kommer att kunna se bland annat sköldpaddor och krokodiler. Efter lunch så är det en avslutande tur som är en hike i djungeln runt om hotellet. Här får ni en annan bild av den mäktiga naturen i Tortuguero.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Vulkanen Arenal

Efter frukost åker vi genom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter och ni kan välja bland massor av utflykter som att besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen, eller bada i de mineraliska källor som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera er att göra denna heldagsutflykt: Äventyrsdag runt vulkanen Arenal

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6: Arenal-Monteverde molnregnskog

Efter frukost så beger ni er till Monteverdes regnskog. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att ni får se mängder med fåglar, bland annat Kolibris och Tokaner.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7: Monteverde

Idag har ni chansen att bland annat prova på en av landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd bland trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen. Ni kan göra flera olika utflykter men vi rekommenderar denna heldagstur med stor variation: Äventyrsdag i Monteverde.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8-14: Flamingo Beach, Tamarindo eller Samara

Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från Monteverde åker ni till Flamingo, Tamarindo eller Samaras vita Stillahavsstränder. Här kan ni njuta av solen på antingen den långa stranden eller ligga vid hotellens poolområden. Detta är en perfekt avslutning på er resa. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni åka på en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling (Flamingo eller Tamarindo) på Stilla havet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Ni kan även sportfiska här. Från dessa tre orter kan ni även surfa

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Resa till San Jose

På eftermiddagen åker ni tillbaka till San Jose och Barcelo Palacio för en sista övernattning innan flygresan hem.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 15: Hemresa

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

RUNDRESA BLAND REGNSKOG & STRÄNDER

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

  Avresa & hemresa

  Fyll i koden: captcha