Rundresa med kultur och äventyr i Costa Rica

Detta är en fantastisk upplevelseresa där ni kommer få ett unikt möte med en familj ur den skyddade stammen av Cabeca indianer i deras egna hem i Barbillas djungel. Ni kommer dessutom få besöka både Karibiska havet och Stilla havet där ni får se och uppleva det otroliga djur- och naturlivet i Costa Rica. 

Resan börjar i Tortuguero där ni kommer att få uppleva det karibiska havet och åka på flodturer för att se sköldpaddor, apor, krokodiler mm. Efter detta åker ni vidare till Barbillas orörda djungel för ett besök hos en indianfamilj med Marine Hedström, vår svenska guide och tolk. Hon bor och lever sedan många år i Barbilla med Cabecaindianerna som grannar.

Resan fortsätter sedan upp till den mäktiga vulkanen Arenal med bad i vulkaniskt uppvärmda källor och avslutas med semester på en kritvit Stillahavsstrand i solparadiset Flamingo.

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 21 495:- (lågsäsong)

 • Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 23 695:-
  (högsäsong 5/1-8/4)
 • Pris per barn eller 3:e, 4:e person med del i dubbelrum:
  fr: 14 195:-.

För resor över jul, nyår och påsk så är prissättning baserat på aktuella resdatum

Följande ingår i priset:

 • 14 hotellnätter, 14 frukostar, 6 luncher, 6 middagar och 6 utflykter.
 • Alla transporter.
 • Alla skatter.
 • Ett oförglömligt minne för livet.
Bokningsförfrågan

Rundresans upplägg

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Barcelo Palacio, 15 min från flygplatsen där ni sover en natt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: Tortugueros nationalpark

Nu börjar äventyret och ni lämnar San Jose tidig morgon för att ta er ner till Tortuguero på Karibiska sidan av landet. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. När ni har kommit till hotellet som ligger på en ö mitt i nationalparkens floddelta och installerat er så kommer ni åka på den första inkluderade utflykten och besöka den lilla byn Tortuguero och Karibiska havet. Läs mer om Tortguero genom att klicka här.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Denna dag kommer ni få göra ytterligare två utflykter och kommer under hela denna dag att kunna se mängder djur och natur. Den första utflykten är en flodbåtstur genom floddeltat där ni bl.a. kommer att kunna se sköldpaddor och krokodiler. Efter lunch så är det er avslutande tur som är en hike i djungeln runt om hotellet, här får ni en annan bild av den mäktiga naturen i Tortuguero.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Transfer till Barbillas nationalpark

Denna dag åker ni vidare till Barbilla och hem till Marine Hedströms gård mitt ute i regnskogen där ni kommer att få förstklassig service och underbar mat lagad tre gånger om dagen av Marine och hennes familj. Här kommer ni att bo i Marines gäststugor på gården som är enkla men otroligt mysiga. På eftermiddagen så kommer ni att besöka Marines fjärilsträdgård där hon föder upp fjärilar och skickar världen runt, till bland annat Haga fjärilshus i Stockholm.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 5: Hike i Barbillas djungel

Denna dag kommer ni att få göra en underbar hike i den orörda naturen i nationalparken. Detta är en heldagstur och ni kommer att ha med er lunch som ni kommer att avnjuta nere vid den vackra Tapirfloden. Detta är en lite krävande hike men med en normal kondition och lite kämpaglöd så är detta inga problem alls. Men det är värt allt slit för naturen är så vacker och med lite tur så kan man se mängder med djur även här, beroende på hur tysta ni är på er hike igenom djungeln. Mer info om Barbilla och Cabecarindianerna klicka här.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 6: Cabecarindianer

Idag kommer vi till resans höjdpunkt då ni får följa med Marine hem till en av Cabecarfamiljerna i utkanten av skogen och besöka dem i deras enkla hem, Jutsini. Här får ni en närmre inblick i deras liv och livshistoria och kan med hjälp av Marine som tolk prata med dem själva. Detta är ett unikt tillfälle, Marine avslutade ett Sida projekt 2012 som hon har jobbat med under de sista 7-8 åren. Hon har nämligen gjort de första läroböckerna på Cabecar-språket och med hjälp av stammens ledare skapat ett skriftspråk och höstterminen 2012 startade de första Cabecarbarnen i en skola med sitt eget språk i undervisningen.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 7: Vulkanen Arenal

Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter, från hotellet kan ni välja bland massor av hel- och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen, eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera er att göra denna heldagsutflykt: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 9-14: Flamingo Beach

Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från Arenal åker ni till Flamingos kritvita Stillahavsstrand. Här kan ni njuta av solen på antingen den 1,6 km långa stranden eller ligga vid hotellets stora poolområde. Detta är en perfekt avslutning på er resa. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni åka på en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling på Stilla havet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Ni kan även djuphavsfiska här.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Flamingo – San Jose

På eftermiddagen åker ni tillbaka till San Jose och Barcelo Palacio för en sista övernattning innan flygresan hem.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 15: Transfer till flygplatsen

Transfer till flygplatsen i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

RUNDRESA MED KULTUR OCH ÄVENTYR

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

  Avresa & hemresa

  Fyll i koden: captcha