Rundresa med äventyr och strand i Costa Rica

Blanda äventyr och strand under din resa genom Costa Rica. Upplev djur och natur under hela din resa och att få besöka fyra nationalparker, vackra stränder och två världshav under samma resa är något unikt.

Ni kan se apor, kolibris, krokodiler, sengångare, leguaner, delfiner och mycket mera under er rundresa.

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 14 495:-

Pris per barn eller 3:e, 4:e vuxen del i dubbelrum med 2 vuxna: fr: 8 595:-

Följande ingår i priset:

 • Hotell
 • Transporter
 • Utflykter
 • Måltider
 • skatter

Bästa tiden för denna resa är året om. Men med mitten på November till slutet av april som bästa tid då det är torrperiod/sommar i Costa Rica.

Boka idag
 • Resan va grym! fiske guiderna va helt suveräna!

  Vi hade kanonväder, fick bra med fisk och hade det supertrevligt. Första dagarna bodde vi på Montelaguna hotell vilken va jätte fint, bra mat och trevligt bemötande av personal och ägare. Sista dagarna va hemma på fiske lodgen vilket va extremt hemtrevligt och med super service!

  Tack för en oförglömlig resa!

  Hälsningar Jesper K

  Jesper K
 • Vi tycker att vi blev mycket varmt välkomna till underbara Costa Rica och till er som arrangerade vår resa.

  Hälsningar Svante S
 • Vår resa 16/2 – 3/2 2016 var en härlig upplevelse med en mängd aktiviteter. Vi började i bergen med regnskog och spännande djungel, där vi fick uppleva hängbroar, ziplines, colibries samt fjärilspark i Selvatura Park. Från den aktiva vulkanen Arenal fanns det många varma källor som vi passade på att njuta av. Utrustade med ficklampor var vi ute på nattvandring i djungeln och fick se både ormar, grodor och sengångare mm.

  Marie-Louise & Ronnie
 • Vi tackar för en fint arrangerad resa! Allt fungerade på ett bra sätt så vi har bara soliga minnen från resan. Kan tänkas göra fler resor dit.

  m.v.h. Kenneth W

  Kenneth W
 • Först vill vi tacka dig Johan och Swetours som researrangör av en fantastisk resa.Vi fick en trevlig guide och såg Quetzal bo 10m från stigen, dessutom fick vi bra bilder på bell-birden och mkt annat. Är mycket nöjda med ett härligt Costa Rica. Ännu en gång ett stort TACK för din medverkan till detta. Ha det bra over there, längtar redan tillbaka!

  / Jerry o Markus

  Vulkanen Arenal
  Jerry o Markus

Rundresans schema

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet San Jose Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar innan er rundresa börjar.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: San Jose till Tortuguero

Dag ett på er rundresa så får ni en härlig tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett tillhåll för mängder med sköldpaddor. Tortuguero kallas Costa Ricas Amazonas och är ett underbart floddelta i den Karibiska djungeln.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Under er vistelse på Pachira Lodge i Tortuguero så ingår det tre utflykter. En flodbåtstur med djur och natur, en guidad tur i Tortuguero by (stad) samt en hike i djungeln där ni kan se mängder med fåglar och framförallt den fantastiska naturen från marken. Vill ni kan ni koppla av vid poolen med en svalkande drink och bara njuta av ledigheten så går givetvis det bra det med. Läs mer om Tortuguero här.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4 : Tortuguero till Arenal

Efter frukost fortsätter vår rundresa igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som varit en av de mest aktiva vulkanerna i hela världen. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera denna heldagsutflykt under er vistelse här: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6: Arenal-Monteverde molnregnskog

Efter frukost så tar vi fortsätter vår rundresa med buss till Monteverdes regnskog och hotell Heliconia. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att ni får se en kolibri när ni är ute i trädgården eller på någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7: Monteverde

Idag har ni chansen att bland annat pröva på landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd bland trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen. Ni kan göra flera olika utflykter men vi rekommenderar denna heldagstur med stor variation: Äventyrsdag i Monteverde.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8: Monteverde – Manuel Antonio

Nu åker vi vidare till den vackra byn Manuel Antonio och dess underbara strand. Byn börjar uppe på ett berg och sträcker sig ner i en lummig dal längst med den långa stranden och slutar vid entrén till Manuel Antonios nationalpark. Så här behöver du aldrig vara rastlös, om stranden och surfen inte gör dig trött kan du alltid ta på dig skorna och ta en promenad i nationalparken.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 9-13: Manuel Antonio

Härliga dagar för att slappa på stranden eller göra utflykter. Besök Manuel Antonios nationalpark på egen hand eller med guide, åk på SunSet katamaran segel tur, fiska eller surfa är bara några av aktiviteterna här. Valet är ditt! Läs mer om Manuel Antonio här.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Hemresa

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

Dag 13: Manuel Antonio – San Jose

Efter frukost åker vi tillbaka till San Jose där ni har eftermiddagen för shopping, stadstur, museer eller någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Hemresa

Transfer till Juan Santamaria International Airport för att flyga hem till Sverige. Hej då Costa Rica!

BOKA RUNDRESA MED ÄVENTYR OCH STRAND

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Swetours samarbetar med Resecity i Ljusdal.
Telefon: 0651-140 55 (mån – fre 9.30 – 17.30)
Email: ljusdal@resecity.se

Har du några frågor? Kontakta oss!

0651-14055

info@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00

Avresa & hemresa