Rundresa bland regnskog & stränder i Costa Rica

Rundresa i regnskog och strand, detta är en av våra populäraste rundresor igenom Costa Rica och är den perfekta kombinationen av upplevelser och avslappning på er semester.

Den första veckan så kommer ni få besöka djungeln vid Karibiska havet, vulkanen Arenal och Monteverdes regnskog. Sedan har ni en vecka sol och bad på den vackra stranden i Flamingo Beach på Stilla havssidan. Under hela er resa kommer ni att kunna göra mängder av valbara utflykter och se massor av djur och natur. Ni kan även sportfiska, surfa och besöka landets största turistort Tamarindo som ligger bara 30 minuter söder ut från Flamingo Beach.

Pris: från 14 295:-

Pris per 3:e, 4:e person med del i dubbelrum: fr: 8 595:-.

Följande ingår i priset:

 • 13 hotellnätter, 13 frukostar, 2 luncher, 2 middagar och 3 utflykter.
 • Alla transporter.
 • Alla skatter.

Bästa tiden för denna resa är året om. Men med mitten av november till slutet på april som bästa tid då det är torrperiod/sommar i Costa Rica.

Boka idag
 • Tack för senast!  Det var en fantastisk resa, kanske inte vägarna, men bortsett från det.

  Trevliga utflykter, och all vacker natur som vi uppskattade mycket. Rutschbanan kunde jag vara utan, men jag är stolt att jag vågade sätta mej i den. Som guider var ni mycket bra, kunniga och bjöd på er själva. Ni fick oss att trivas.

  Hälsningar Eva o Staffan

  Eva o Staffan
 • Resan va grym! fiske guiderna va helt suveräna!

  Vi hade kanonväder i stort sätt hela veckan, fick bra med fisk fast vi fick jobba för det, hade det supertrevligt. Första dagarna bodde vi på det lite ”smekmånadshotellet” vilken va jätte fint, bra mat och trevligt bemötande av personal och ägare. Sista dagarna va hemma på fiske lodgen vilket va extremt hemmatrevligt och med super service!

  Vi har filmat massor och tagit massa kort. Vi ska bara sätta oss ner och redigera och göra iordning allt så ska du få det!

  Vi lovar atrt komma tillbaka! Jag pratar väldigt gott om resan hemma och du får säkert fler kunder härifrån. Jag själv arbetar en del med jaktresor runt om i världen, detta är ganska ”samma” kunder.

  Den enda grejen som vi vill göra annorlunda till nästa resa är att vi vill anlända till fiske lodgen samma dag som vi landar i costa rica. Vi sumpa ett par dagars fiske i transfer ?

  Tack för en oförglömlig resa!

  Hälsningar Jesper K

  Jesper K
 • Vi tycker att vi blev mycket varmt välkomna till underbara Costa Rica och till er som arrangerade vår resa.

  Hälsningar Yvonne och Uffe
 • Vår resa 16/2 – 3/2 2016 var en härlig upplevelse med en mängd aktiviteter. Vi började i bergen med regnskog och spännande djungel, där vi fick uppleva hängbroar, ziplines, colibries samt fjärilspark i Selvatura Park. Från den aktiva vulkanen Arenal fanns det många varma källor som vi passade på att njuta av. Utrustade med ficklampor var vi ute på nattvandring i djungeln och fick se både ormar, grodor och sengångare mm.

  Marie-Louise & Ronnie
 • Vi tackar för en fint arrangerad resa! Allt fungerade på ett bra sätt så vi har bara soliga minnen från resan.

  Kan tänkas göra fler resor dit.

  m.v.h.

  Kenneth W

  Kenneth W

Rundresans schema

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Barcelo Palacio, 15 min från flygplatsen för en övernattning.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: Tortugueros nationalpark

Nu börjar ert äventyr och ni lämnar San Jose tidig morgon för ta er ner till Tortuguero på Karibiska sidan av landet. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och ni kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när ni åker mellan de olika destinationerna under hela er resa. När ni har kommit till hotellet som ligger på en ö mitt i nationalparkens floddelta och installerat er så kommer ni åka på den första inkluderade utflykten och besöka den lilla byn Tortuguero och Karibiskahavet.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Idag kommer ni få göra ytterligare två utflykter och kommer under hela denna dag att kunna se mängder med djur och natur. Den första utflykten är en flodbåtstur igenom floddeltat där ni kommer att kunna se bland annat sköldpaddor och krokodiler. Efter lunch så är det er avslutande tur som är en hike i djungeln runt om hotellet, här får ni en annan bild av den mäktiga naturen i Tortuguero.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Vulkanen Arenal

Efter frukost åker vi genom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter och ni kan välja bland massor av utflykter som att besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen, eller bada i de mineraliska källor som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera er att göra denna heldagsutflykt: Äventyrsdag runt vulkanen Arenal

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6: Arenal-Monteverde molnregnskog

Efter frukost så tar ni och beger er till Monteverdes regnskog och hotell Heliconia. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att ni får se mängder med fåglar bland annat Kolibris och Tokaner.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7: Monteverde

Idag har ni chansen att bland annat pröva på en av landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd bland trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen. Ni kan göra flera olika utflykter men vi rekommenderar denna heldagstur med stor variation: Äventyrsdag i Monteverde.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8-14: Monteverde – Flamingo Beach

Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från regnskogen åker ni till Flamingos kritvita Stillahavsstrand. Här kan ni njuta av solen på antingen den 1,6 km långa stranden eller ligga vid hotellets stora poolområde. Detta är en perfekt avslutning på er resa. Under er vistelse här så har vi även inkluderat en Sunset Cruise, katamaransegling på Stilla havet med snorklingsmöjligheter och stora chanser att se delfiner. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni både sportfiska eller surfa bara för att nämna några av de bästa utflykterna härifrån: SportfiskeSurfingSunSet Cruise

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Flamingo – San Jose

På eftermiddagen åker ni tillbaka till San Jose och Barcelo Palacio för en sista övernattning innan flygresan hem.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Hemresa

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

BOKA RUNDRESA BLAND REGNSKOG & STRÄNDER

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Swetours samarbetar med Resecity i Ljusdal.
Telefon: 0651-140 55 (mån – fre 9.30 – 17.30)
Email: ljusdal@resecity.se

Har du några frågor? Kontakta oss!

0651-14055

info@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00

Avresa & hemresa