Rundresa bland vulkaner och karibiska stränder i Costa Rica

Upplev både Karibien och vulkaner under denna resa genom Costa Rica. Detta är den perfekta rundresan genom Costa Rica för dig som vill kombinera de vackra ständerna på den Karibiska sidan av landet med Tortugueros djungel och den mäktiga vulkanen Arenal.

Ett måste under denna resa är att antingen hyra cykel eller bil i Puerto Viejo och ta en dagsutflykt till en av landets finaste stränder, Punta Uva.

Pris per vuxen med del i dubbelrum: från 13 595:- (lågsäsong 30/4-16/12)

Pris per vuxen med del i dubbelrum: fr: 13 895:- (högsäsong 5/1-14/4)

För resor över jul, nyår och påsk så är prissättning baserat på aktuella resdatum

Pris per barn eller 3:e, 4:e person med del i dubbelrum: fr: 8 095:-.

Följande ingår i priset:

 • 14 hotellnätter, 14 frukostar, 2 luncher, 2 middagar och 3 utflykter.
 • Alla transporter.
 • Alla skatter.

Denna resa går att göra året om.

Boka idag
 • Resan va grym! fiske guiderna va helt suveräna!

  Vi hade kanonväder, fick bra med fisk och hade det supertrevligt. Första dagarna bodde vi på Montelaguna hotell vilken va jätte fint, bra mat och trevligt bemötande av personal och ägare. Sista dagarna va hemma på fiske lodgen vilket va extremt hemtrevligt och med super service!

  Tack för en oförglömlig resa!

  Hälsningar Jesper K

  Jesper K
 • Vi tycker att vi blev mycket varmt välkomna till underbara Costa Rica och till er som arrangerade vår resa.

  Hälsningar Svante S
 • Vår resa 16/2 – 3/2 2016 var en härlig upplevelse med en mängd aktiviteter. Vi började i bergen med regnskog och spännande djungel, där vi fick uppleva hängbroar, ziplines, colibries samt fjärilspark i Selvatura Park. Från den aktiva vulkanen Arenal fanns det många varma källor som vi passade på att njuta av. Utrustade med ficklampor var vi ute på nattvandring i djungeln och fick se både ormar, grodor och sengångare mm.

  Marie-Louise & Ronnie
 • Vi tackar för en fint arrangerad resa! Allt fungerade på ett bra sätt så vi har bara soliga minnen från resan. Kan tänkas göra fler resor dit.

  m.v.h. Kenneth W

  Kenneth W
 • Först vill vi tacka dig Johan och Swetours som researrangör av en fantastisk resa.Vi fick en trevlig guide och såg Quetzal bo 10m från stigen, dessutom fick vi bra bilder på bell-birden och mkt annat. Är mycket nöjda med ett härligt Costa Rica. Ännu en gång ett stort TACK för din medverkan till detta. Ha det bra over there, längtar redan tillbaka!

  / Jerry o Markus

  Vulkanen Arenal
  Jerry o Markus

Rundresans schema

Dag 1: Välkommen till Costa Rica

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet San Jose Palacio, 15 min från flygplatsen där ni övernattar.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2: San Jose till Tortuguero

Denna dag så får ni en spännande tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett tillhåll för mängder med sköldpaddor. Tortuguero ligger inbäddat i ett mycket grönt kanallandskap.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3: Tortuguero

Under er vistelse på Pachira Lodge i Tortuguero så ingår det tre utflykter. En flodbåtstur med djur och natur, en guidad tur i Tortuguero by (stad) samt en hike i djungeln där ni kan se mängder med fåglar och framförallt se denna fantastiska natur från marken. Vill ni kan ni koppla av vid poolen med en svalkande drink och bara njuta av ledigheten så går givetvis det bra det med. Läs mer om Tortuguero här.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4: Tortuguero till Puerto Viejo

Efter frukost så tar vi oss genom det fantastiska landskapet till den vackra pärlan Puerto Viejo på den Karibiska sidan. Här möts vi av en helt ny kultur där befolkningen består av ättlingar till jamaicanska slavar. Här är det reggaekultur och karibisk matlagning som gäller i kombination med ett lugnt och behagligt tempo vid de vackra stränderna. Ni kommer att bo på det härliga hotellet Villas del Caribe under 7 nätter. Läs mer om Puerto Viejo här.

Dag 4-12: Puerto Viejo

Nu har ni god tid på er att njuta av de många fantastiska stränderna på den karibiska sidan eller varför inte passa på att göra några spännande utflykter såsom att besöka Cahuita Nationalpark, snorkla i Karibiska havet, besöka en indianstam, åka linbana, surfa eller besöka Panama. Läs mer om Puerto Viejo och hotellet här.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 12 : Puerto Viejo till Arenal

Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som har varit en av världens mest aktiva vulkaner. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 13: Vulkanen Arenal

Denna dag är full av möjligheter, från hotellet kan ni välja bland massor av hel- och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen , eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen. Vi kan starkt rekommendera denna heldags utflykt under er vistelse här: Äventyrsdag vid vulkanen Arenal.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14: Arenal – San Jose

Denna dag så är det dags att åka tillbaka till San Jose och San Jose Palacio för en övernattning innan morgondagens flygresa.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 15: Hemresa

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa. Hej då Costa Rica!

BOKA RUNDRESA MED VULKAN & KARIBISK STRAND

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Swetours samarbetar med Resecity i Ljusdal.
Telefon: 0651-140 55 (mån – fre 9.30 – 17.30)
Email: ljusdal@resecity.se

Har du några frågor? Kontakta oss!

0651-14055

info@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00

Avresa & hemresa