Äventyrsdag i Monteverdes regnskog

En härlig heldag med fyra olika upplevelser i en

ÄVENTYRSDAG I MONTEVERDES REGNSKOG

Pris: 185 USD

Pris för heldag inkl lunch och de 4 utflykterna. Priset gäller per person.

Följande ingår i priset:

 • Canopy linbana (10 linor och den längsta 1km lång)
 • Hike på hängbroar i regnskogen
 • Kolibriskådning
 • Fjärilsträdgård
 • Lunch
 • Engelsktalade guide
Boka idag

Under er vistelse i Monteverde så kan ni göra en härlig heldag med fyra olika upplevelser i en. Ni börjar dagen med att gå in i regnskogen där man matar kolibris med sockervatten i en liten glänta. Här behöver ni bara sitta och titta på dessa underbara fåglar som otroligt snabbt flyger runt omkring er. I Monteverde finns det 14 olika arter av kolibris och här kan man se dem alla. De minsta är inte större än några centimeter och de största blir ca 15 cm långa, alla i olika vackra färger.

Sedan fortsätter förmiddagen med en hike genom molnregnskogens häftiga natur och här korsar ni dalgångarna på stabila hängbroar och får då även se naturen uppifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som er guide berättar om under er tur. Om ni har lite tur så kan ni även få se världens vackraste fågel, Quetzal som bara finns på ett fåtal platser i världen och där ibland Monteverdes regnskog.

 

Efter lunch

Efter en stärkande lunch som även den ingår i paketet så är det dags för ett besök i Centralamerikas största fjärilsträdgård på hela 2 700 m2. Här finns det beroende på årstid mellan 15-50 olika fjärilssorter samt deras puppor och kokonger. Där ibland den stora och vackra Blå Morpho fjärilen.

Sen så är det dags för det alla väntat på, linbana eller Canopy som man kallar det här. Detta är en underbart rolig och häftig upplevelse för alla åldrar. Man börjar med att ta på sig en bergsklättringsutrustning så man sitter säkert fast i kablarna när man åker. Sedan är det bara att hoppa på linbana mellan plattformarna uppsatta i trädkronorna i regnskogen. Detta är en av de längsta banorna i landet med sina 15 kablar (linor) och 18 plattformar. Alla kan åka canopy gammal som ung. Det går även att ta bort Canopyn från detta paket.

Bilder

SNABBFAKTA

 • Längd: heldag
 • Klädsel: bekväma skor, t-shirt, och shorts plus regnponcho vid regn (går att köpa där för ca 10 USD)
 • Ta med: kamera, solskydd,
 • Detta ingår: luftkonditionerad transport, engelsktalande guide, lunch och alla fyra aktiviteter under dagen.

BOKA EN ÄVENTYRSDAG I MONTEVERDES REGNSKOG

Fyll i formuläret till höger och få ett gratis prisförslag!

Har du några frågor? Kontakta oss!

costarica@swetours.com

Måndag - Fredag: 09.00 - 17.00 Costa Rica tid

  Avresa & hemresa

  Fyll i koden: captcha