Vulkanen Arenal & Monteverdes regnskogar, 2 dagars tur

Denna tvådagars utflykt görs under våra gruppresor eller privat för ert sällskap med ett minimum på 6 personer eller flera från Flamingo och Tamarindo.

Dag 1: Arenal Vi lämnar Hotellet på morgonen och tar oss genom Costa Ricas härliga landskap upp mot den norra delen av landet och vulkanen Arenal. Redan på långt avstånd får vi se Arenals topp torna upp sig framför oss. Efter lunch besöker vi byn La fortuna och det underbart vackra vattenfallet som ligger där. La fortuna vattenfall har en fallhöjd på 72 meter ner i en kristallklar lagun där man kan ta sig ett dopp om så önskas. Fram emot eftermiddagen åker vi till andra sidan av Arenal för att få lite efterlängtad avslappning i ett vulkaniskt spa, här kan man njuta i olika vulkaniskt uppvärmda mineraliska källor. Middagen kommer vi att äta medan vi sitter och tittar upp emot vulkanen och hoppas på att få se ett utbrott när mörkret faller. Arenal är berömd för sitt ständigt ”dåliga” humör, ofta hör man mullret ifrån vulkanens inre. Man känner verkligen moderjords krafter när hela marken vibrerar innan ett utbrott. Med lite tur är det stjärnklart när mörkret faller och du kan se den glödande lavan rinna ner längst vulkanens topp. Efter middagen är det dags att ta in på hotellet och få sömn innan äventyren fortsätter.

Dag 2: Monteverde Efter frukost åker vi vidare runt Arenalsjön ner mot Monteverdes regnskog. Vad sägs om 490 olika sorters fjärilar, 2500 olika växtsorter varav ca 500 av dem är orkideer. Här får ni en guidad hike på hängbroar igenom regnskogen. Med lite tur får ni se aporna som hoppar runt i lianerna på de 100 meter höga träden och kolibris som suger nektar ur orkideer. Efter lunchen så besöker ni en fjärilsträdgård med en stor del av regnskogens alla fjärillar samlade i ett gigantiskt växthus. Innan hemfärden så besöker vi en otrolig liten glänta i regnskogen där man satt upp matningsstationer med nektar för kolibris. Här kan du bara stå och njuta medans olika sorters kollebrier flyger fritt runt omkring dig och dricker av necktaren. Nu är det bara att luta sig tillbaka i bussen på vägen hem till ert hotell.

Det här är den perfekta utflykten för den som vill se stora delar av Costa Rica och ha ett intimt möte med djur och natur.

Pris per person med del i dubbelrum  = 365 US Dollar (minimum 10 personer för detta pris)

  • DAG:1 Lunch, La Fortuna vattenfall, vulkaniskt spa med varma källor, middag och en övernattning på hotell.
  • DAG:2 Frukost, guidad tur i regnskogen, lunch, fjärilsträdgård, kolibriskådning.
  • Att ta med: solskydd, badkläder, myggspray, bekväma skor, ombyteskläder, hygienartiklar och glöm inte kameran
  • *Arenal och Monteverde går också att göra som enskilda utflykter eller under flera dagar. Under våra paketresor så har vi alltid 2-dagarsturen med svensktalande guider.

Andra utflykter i Costa Rica

kaffetur

En utbildande och välsmakande utflykt dör ni får följa kaffets [...]

Natt hike

Natt hike med djur och natur igenom Costa [...]

forsränning i Costa Rica

Forsränning Vill du ha ett äventyr utöver det vanliga? I så fall är det här något [...]