Vulkanen Arenal och La Fortuna by.

Redan på långt avstånd ser vi den 7000 år gamla vulkanen Arenal torna upp sig framför oss. Vulkanen Arenal var fram till 2011 en av världens mest aktiva vulkaner med regelbundna utbrott men har de senaste åren lugnat ner sig. Men röken ur den 140m breda kratern ser man dagligen vid klart väder och bara detta gör det till en otroligt mäktig upplevelse. Om ni har turen att få se ett större utbrott när hela vulkanen mullrar och lavan sprutat rakt upp i skyn och sedan landar på bergssidan och bildar glödande floder så är det något av det häftigaste man kan uppleva. Det senaste riktigt stora utbrottet som Arenal hade var den 7 maj 1998. Det utbrottet lämnade stelnad lava på ca två kvadratkillometer stort område efter sig, Under detta dygn så hade Arenal 23 stycken utbrott, men vulkanaktiviteten bevakades väl och inga människor kom till skada av utbrotten.

Men ett besök här är så mycket mer än bara själva vulkanen, ni kan bada i varma källor där det mineraliska vattnet är naturligt uppvärmt av vulkanen, göra hiker runt vulkanens fot (på säkert avstånd) i den fantastiska naturen som omger Arenal. I den närliggande staden La Fortuna där vårt rekomenderade hotell Montereal ligger så kan ni även besöka det 72 meter höga vattenfallet, Catarata La Fortuna. Naturen omkring Arenal är otroligt vacker och full med djur och fåglar. Bli ej förvånad om du får se sengångare, Pizote (vitnosad näsbjörn) eller en Tukan på din tur runt vulkanen eller i hotellets trädgård.

Att se ett vulkanutbrott är en fantastisk upplevelse som du sent kommer att glömma och även om Arenal är mindre aktiv idag så lever dess inre för fullt!

Hotell i La Fortuna by vid vulkanen Arenal:

Hotell Montereal ***

Hotell Tabacon Spa och varma källor *****

Utflykts dag runt vulkanen Arenal som vi starkt rekommenderar vid ett besök:

Heldag för hela familjen vid Arenal

Fler destinationer i Costa Rica

Carrillo

Playa Carrillo varje fiskares dröm! Carrillos lilla [...]

Tamarindo

Tamarindo Tamarindo är en av Costa Ricas [...]

San Jose

San Jose San Jose är Costa Ricas huvudstad och ligger [...]

Puerto Viejo

Puerto Viejo i Costa Rica Puerto [...]

Santa Teresa

Santa Teresa, Costa Ricas [...]

Samara

Samara i Costa Rica Denna fantastiska lilla semesterort på [...]

Manuel Antonio

Manuel Antonio Denna mysiga lilla byn Manuel Antonio [...]

Barbilla Nationalpark

Barbilla Nationalpark Denna [...]

Tortuguero Nationalpark

Tortuguero Nationalpark [...]

Monteverde regnskog

Monteverde regnskog Monteverde [...]

Flamingo Beach

Den 1,6km långa vita Stilla havsstranden i [...]